Krumpliságok évzáró

Krumpliságok bemutató

Krumpliságok szántóföldi bemutatója, Sellye

Krumpliságok: Egyedülálló együttműködés a szakoktatás és az üzleti szektor között

Az idei burgonyapiaci helyzet megmutatta, hogy Magyarországon is nagyobb hangsúlyt kell fektetni a modern, gyakorlati alapokon nyugvó burgonyatermesztés oktatására. A hazai burgonya ágazatnak szüksége van a felkészült, hozzáértő burgonyatermesztő gazdákra, akik versenyképes mennyiségű termésátlagot tudnak elérni, piacképes burgonyából.

Ezért is hozta létre az Euro Sol Kft a Krumpliságok nevű programot, szorosan együttműködve a Syngenta Magyarország Kft-vel, a Huminisz Kft-vel és az Everris Kft-vel.
2019. június 20-án a velencei Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola, és Kollégiumban várjuk a Krumnpliságok program eredményei iránt érdeklődőket.

A Krumpliságok évzárót Bagdán Boglárka, Agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkár nyitja meg az Agrárminisztérium képviseletében.

Az évzáró során bemutatjuk a Krumpliságok program alapjait, a piaci szereplők szerepvállalását és a szakiskolák tapasztalatait. A fajtasor megtekintése előtt ismertetjük a részletes termesztéstechnológiát. A fajtabemutató során a látogatók betekintést nyerhetnek a hazai körülmények között is hatékonyan megtermelhető, profi burgonyafajták sokszínűségébe. Továbbá lehetőség lesz különböző felhasználási célokra nemesített fajták összehasonlítására is.

Burgonya kísérleti fajtasor.
A szakoktatásban is korszerű burgonyafajtákkal kell dolgozni, ezt is biztosítja a Krumpliságok program.
Burgonya fajtasor, a lomb alatt a lényeg

Helyszín:
2481 Velence, Ország út 19.

Program:
09:30-10:00: Regisztráció
10:00-11:00: Megnyitó beszédek, előadások
11:00-12:00: Technológiai ismertető, fajtabemutató

A fajtasor:
Bellarosa, Anuschka, Sanibel, Red Sonia, Elfe, Monique, Julinka, Marabel

Az előadások során pogácsával és frissítőkkel várjuk kedves vendégeinket.

A rendezvény sajtónyilvános és ingyenes.
Kapcsolat: eurosol@eurosol-potato.hu

Mi a különbség A-B-C főzési típusú burgonyák között? Milyen célra milyen burgonyafajtát ültessünk, főzzünk? Süthetünk bármilyen burgonyát? Mik a trendek a fajtaválasztásban?
Milyen hetékony növényvédelmi lehetőségek maradtak a burgonya termesztés támogatására? Mi viszi a burgonyabogarat? Milyen növényvédelemmel védhető meg a termés?
Korszerű, lassan kioldódó műtrágyák a burgonyatermesztőknek? Van olyan, hogy csak egyszer kell kijuttatni műtrágyát és mindig megkapja a növény, amire szüksége van?
Kell egy kis növénykondícionáló segítség az állománynak, hogy talpra álljon? Látványos hozamnövekedés költséghatékony lombtrágyázással, lehetséges?
A bemutató után kötetlen beszélgetésre is lehetőség lesz, akár ezekben a kérdésekben is.

 Árak, akciók, tanácsok, piaci hírek 
IRATKOZZON FEL  HÍRLEVELÜNKRE!
FELIRATKOZOM
close-link