Az Euro Sol Kft. alacsonyabb szénhidráttartalmú (lower carb) burgonyát kínál

Coronada

Lower carb CORONADA

A burgonya a világ egyik legfontosabb élelmiszere. Sok vásárlónak azonban túl sok szénhidrát van benne. Az EUROPLANT és partnere az Euro Sol Kft, alkalmazkodva a változó étkezési szokásokhoz, két alacsonyabb szénhidráttartalmú burgonyafajtát is kínál.

A lágy, nem szétfövő CORONADA fajtát Linella márkanév alatt lehet már egy német üzletlánc polcain kapni. Míg a szintén sárga héjú, különösen ízletes, nem szétfövő MONTANA burgonyafajta tartozik ebbe a csoportosításba.

Itthon is sikeresen termesztik ezeket a fajtákat, de Magyarországon még nincs exkluzív „lower carb” étkezési burgonyája senkinek. Így bárki termesztheti és forgalmazhatja, a szükséges minőségi tanúsítások után. Ehhez mind vetőburgonyát, mind szakmai támogatást biztosít az Euro Sol Burgonyakereskedelmi és Szolgáltató Kft.

„Mérhetetlen kereslet alakult ki a lower carb fajtáink iránt. Hiszen azoknak, akik odafigyelnek az alacsony szénhidráttartalmú étrendre, most újra elérhetővé vált a burgonya.”

mondja Jörg Renatus, az EUROPLANT Pflanzenzucht GmbH ügyvezetője.

A korlátozó étrendeket újra gondolhatja mind az egészségügyi okokból, mind a a más megfontolásból CH csökkentetten táplálkozók.

Montana lower carb burgonya fajta
Nemcsak egészséges, de szép és finom is: MONTANA

Az olyan innovatív fajták, mint a CORONADA és a MONTANA hagyományos, szelekciós módszerekkel nemesítették. Az átlagos relatív energiatartalmuk legalább 30%-al alacsonyabb a standard fajtákhoz képest.

Németországban mindkét fajtát külön, erre a technológiára kiválasztott gazdák termesztik, akik megfelelnek a németországi élelmiszerbiztonsági tanúsításnak (QS) is.
Betakarítás után minden egyes burgonyatételt, még válogatás előtt, független szakértői vizsgálatnak vetnek alá. A vizsgálatok során dől el, hogy az adott tétel megfelel-e minden elvárásnak, mert csak abban az esetben kerülhetnek a „lower carb” termékek közé.

Magyarországon a CORONADA és a MONTANA burgonya fajták vetőgumóját egyéni igények szerinti méretben és kiszerelésben kizárólag az Euro Sol Burgonyakereskedelmi és Szolgáltató Kft. forgalmazza.

Ha krumpli…ha burgonya…akkor Euro Sol Kft.!

További információkért írjon nekünk az eurosol@eurosol-potato.hu e-mail címre.

 Árak, akciók, tanácsok, piaci hírek 
IRATKOZZON FEL  HÍRLEVELÜNKRE!
FELIRATKOZOM
close-link