A várva várt Euro Sol burgonyafajta bemutató 2019

Fajtabemutató

Euro Sol fajtabemutató

Euro Sol burgonyafajta bemutató: Helvécián mutatjuk be idén a hazai piacon fellelhető csúcskategóriás burgonyafajtákat

Cégünk évről évre, különböző helyszíneken próbálja ki a magyarországi termesztési körülményeken legjobban teljesítő burgonyafajtákat. Attól, hogy egy fajta több országban kitűnően termeszthető, rendkívül bőséges termést ad, és kiváló a gasztronómiai értéke, még nem lesz automatikusan alkalmas a magyar termesztési körülmények közé. Ezért vizsgálja az Euro Sol minden évben az általa forgalmazott burgonyafajtákat, hogy a magyar gazdáknak a legtöbb jövedelmet biztosító fajták vetőgumóját kínálhassa. Ezeket a tapasztalatokat ismertető burgonyafajta bemutató lesz június 27-én, Helvécia.

Az Euro Sol Kft. által ajánlott burgonyafajták kiemelkedő konyhai felhasználhatóságúak, és rendkívül jó ízűek. Fajtakínálatunkban minden felhasználási célhoz megtaláljuk a legjobban illő fajtát, legyen az koptatóüzemi, chips- /hasábburgonya alapanyag vagy salátának való krumpli.

Idén Helvécián lesz az Euro Sol szántóföldi fajtabemutatója, ahol rendhagyó módon még különleges konyhatechnikai tulajdónságú fajták is lesznek.

A rendezvény megnyitójára felkértük az agrártárcától Dr. Feldman Zsolt államtitkárt. Az európai burgonyapiac aktuális helyzetéről Thomas Bottner, az Europlant export igazgatója fog tájékoztatást adni. Az új és különleges burgonyafajtákat Szabó Kristóf, az Euro Sol munkatársa fogja ismertetni.

Időpont:
2019. június 27. (csütörtök) 09:00

Helyszín:
Petőfi Sándor Művelődési Otthon és Könyvtár
6034 Helvécia, Petőfi Sándor u. 24.
Időjárás

Program:
9:00-9:30: Regisztráció
9:30: Megnyitó beszédek
Bán Péter, Euro Sol
Agrárminisztérium képviselője
9:50: Thomas Bottner, Europlant, előadása
10:20-10:35: Szabó Kristóf, Euro Sol, előadása
11:00: Burgonyafajta bemutató a szántóföldön
12:00: Ebéd és kötetlen beszélgetés a Művelődési Otthonban

Az Euro Sol Kft. szántóföldi burgonyafajta bemutatója sajtónyilvános, és ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Segítse a szervezést és regisztráljon ITT!

Megtekinthető fajták:
Anuschka
Bellarosa
Red Sonia
Sanibel
Marabel
Julinka
Monique
Red Fantasy
Jelly
– …

A koptatáshoz ajánlott fajták koptatási vesztesége alacsony és a burgonya húsa nem hajlamos elszíneződni. Adalék nélkül csomagolható. (Anuschak, Belana, Milva…)
A chips sütésére alkalmas fajta gyorsan, ropogósra sül, anélkül, hogy túlságosan elszíneződne sütés közben. Nemcsak, hogy ropogósra sül, de adalék nélkül ropogós is marad. (Priska, Madison, Rumba…)
A hasábburgonyának való fajta alakja biztosítja, a vonzóan hosszú hasábokat. Beltartalmi tulajdonságai az egyenletes süthetőséget, a kívánatos színt, a ropogós külső burkot, és a sütés utáni lágy belsőt szavatolják. Hozzáadaott adalék nélkül is. (Donata, Ottawa…)
Az „A” főzési típusú fajtákból készíthető a legjobb petrezselymes burgonya, és természetesen a krumplisaláta is. (Anuschka, Monique, Analena, Belana, Antonia, Glorietta…)

A bemutatott fajták közül ÖKO termesztésre kifejezetten a jánlott a Jelly és az Otolia is.

 Árak, akciók, tanácsok, piaci hírek 
IRATKOZZON FEL  HÍRLEVELÜNKRE!
FELIRATKOZOM
close-link