Kezdődik a raktározás kritikus időszaka!

Kezdődik a raktározás kritikus időszaka!

Most jött el az igazság pillanata! Valójában mennyire jó a beraktározott áru? Mennyire stabil a készlet?

A régióban a raktárak még jó állapotban vannak, az ellenőrzések pozitív képet mutatnak. De azért fel-feltűnnek a képeken a rothadó szemek (a lenti képen egy Fontane – raktár látható). Nincs ebben semmi szokatlan, de itt-ott láthatjuk, hogy az alatta levő gumók viszonylag gyorsan újrafertőződnek, a héjon fekete, rothadó pontok láthatók. (Lásd a képen.)

A rothadó gumókból kifolyó nyálkát fel kell szárítani. A körülötte levő gumóknak is meg kell száradniuk, nehogy egy-egy szemből egész rothadásfészek legyen. A szellőzés vezérlését nem szabad túl korán szárítás funkcióról raktározás funkcióra kapcsolni. A legfontosabb az áru pontos megfigyelése. Ez mostantól rendszeres feladat! Ellenőrizze a kezdődő csírázást is az izzadó rétegben!

Figyelmeztető jel lehet az erős, folyamatos izzadás, a csarnokban pangó nedvesség, és a nem száraz, rothadó gumók is, a csarnok dohos szagú levegője, a hőmérőkön tapasztalt túl meleg hőmérséklet, az apró legyek stb. (Aktuálisan sok ipari burgonyaraktár hőmérséklete most 10 Celsius fok körül mozog, majd a következő napokban a száradás előrehaladásával, egyre csökkenve éri el a végső raktári hőmérsékletet.) Az ellenőrzések ésszerű végrehajtása érdekében megfelelő megvilágításra van szükség. No és kitartásra, hogy tényleg fél méter mélyen is ellenőrizzük a készletet…

Kapcsolódó anyagok:
Tanácsok burgonya beraktározásához
Szárítás után következik a sebgyógyulás

kritische-phase-im-lager-beginnt-aufpassen

 Árak, akciók, tanácsok, piaci hírek 
IRATKOZZON FEL  HÍRLEVELÜNKRE!
FELIRATKOZOM
close-link