Egy híján húszan az agrárszakoktatásért

Európa szerte és hazánkban is visszaszorulóban van az agrárium. Egyre kevesebben kívánnak megélni – úgy általánosságban a mezőgazdaságból, ezen belül a burgonyatermesztésből. A kedvezőtlen tendencia már a középfokú oktatásban is megfigyelhető, a diákok körében csökkent az agrárszakiskolák népszerűsége. Ezt a folyamatot sokan, sokféleképp próbálták már megállítani. A 2018. február 21-én, Sellyén aláírt együttműködési megállapodás résztvevői a problémát – a mezőgazdasági tapasztalattal rendelkező fiatalok lehetőséghez juttatását – magasabb szinten, szervezettebb formában kívánják orvosolni.

Baranya megyében összesen 19 mezőgazdasági szereplő és intézmény írta alá azt a magyar szakoktatás felvirágoztatását segítő együttműködési megállapodást, aminek koordinációjában a Nemzeti Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara vállalt oroszlánrészt.

Az Euro Sol Kft. – mint a megállapodás egyik szereplője – már korábban felismerte az agrárszakoktatásban való részvétel fontosságát, hiszen a Krumpliságok programunk tökéletesen illeszkedik az egyezmény céljaihoz. Mint arról már beszámoltunk, a Krumpliságok megerősíti a gyakorlatorientált iskolai rendszerű és iskolarendszeren kívüli középfokú agrárszakképzést és remélhetőleg nagyban hozzájárul majd ahhoz, hogy a helybéli fiatalok sikeres mezőgazdasági termelésbe, burgonyatermesztésbe fogjanak szülőföldjükön.

Idén országosan már hét mezőgazdasági szakoktatási intézmény csatlakozott a programhoz, aminek keretében a diákok testközelből tapasztalhatják meg a korszerű, prémium minőségű burgonyafajták termesztési sajátosságait.

 Árak, akciók, tanácsok, piaci hírek 
IRATKOZZON FEL  HÍRLEVELÜNKRE!
FELIRATKOZOM
close-link