Euro Sol burgonya a közösségi kertekben

Valami elindult a Kortárs Építészeti Központ és az Euro Sol Kft. között. Terveink szerint az együttműködés keretében hamarosan a közösségi kertekben is gyökeret vernek cégünk német minőségű burgonyái és a városlakók széles körben megismerkednek nemcsak az Euro Sol termékeivel, de a kertészkedés örömeivel is.

Olvasóinknak az Euro Solt már nem kell bemutatni, de a KÉK-ről talán nem hiábavaló néhány fontos dolgot elmondani. Már csak azért sem, mert ez az a 2006-ban indult független szakmai szervezet, amely az építészetet kívánja közelebb hozni mind az építészekhez, mind az architectúra iránt érdeklődő civilekhez.

KÉK krumpli?

S hogy hol találkozik egy ilyen szervezet az Euro Sol-lal? Természetesen a kertben, merthogy a Kortárs Építészeti Központ értelmezése szerint az épített környezethez szervesen hozzátartozik a zöldfelület, a kert is – legyenek bár azok egy nyüzsgő metropolisz központjában is. Így hívták életre 2010-ben az eddig legismertebb programjukat: a közösségi kertészkedést. A kezdeményezés keretében több helyszínen igyekeznek a KÉK munkatársai  a városlakókkal megszerettetni a növénytermesztést.

Euro Sol Kft. a közösségi kertekben

Ehhez a programhoz csatlakozik az Euro Sol Kft. április 18-án. A rendezvény a KÉK székházában (1111 Bp. Bartók Béla út 10-12.) egy a burgonyatermesztés legfontosabb ismereteit összefoglaló előadással kezdődik, majd április 21-én egy közös burgonyaültetéssel folytatódik a Kerthatár Közösségi Kertben (1095 Bp. Soroksári út 199/a. bejárat a Határ út felől).

A városi gazdáktól az étkező asztalig

Természetesen, a kezdeményezéshez szaktudásunkon kívül cégünk jellegéből adódóan vetőburgonyával is hozzájárulunk. Biztosak vagyunk abban, hogy segítségünkkel és a megfelelő termesztési körülmények biztosításával az általunk forgalmazott magas minőségű vetőanyagból kiváló étkezési burgonya kerül majd néhány hónap múlva a közösségi kertekből a városi gazdák asztalára. Megkóstolhatják, hogy milyen a finom krumpli.

Fotó: http://kek.org.hu/projekt/kertek/

 

 Árak, akciók, tanácsok, piaci hírek 
IRATKOZZON FEL  HÍRLEVELÜNKRE!
FELIRATKOZOM
close-link