A hagyományos Hochenlockstedti Burgonyanapokon 200 fő kiáltotta ki Annalena burgonya fajtánkat győztesnek. A vakpróbákon az íz mellett a burgonya színét, a gumók formáját, valamint a hámozhatóságot is figyelembe vették, hogy minél inkább érvényesüljenek a végfelhasználók szempontjai. Képünkön Wolfgang Schierbecker a burgonyatermelők szövetségének képviselője és Annie Wedeking a Burgonyapucoló Királynő tálalják a „győztest”.
Új, izgalmas, prémium minőségű
A szoros versenyben elsők között szerepelt még a Belana és a Glorietta is, de, talán itt az idő új fajtákat kipróbálni a hazai piacon is. Új fajtákat, amik bizonyítottak. Új fajtákat, amivel prémium minőségű áruja lehet a hazai termelőnek és kitűnhet a többiek közül.
Annalena, a középkorai
Az Annalena egy középkorai érési típus (mint például a Bernina) sárga héjú, sárga húsú, salátának is alkalmas A-B főzési típusú fajta. Magas vírus és varasodás ellenállósága miatt öko termesztésre is ajánlott. Húsa nyersen és főzés után sem hajlamos elszíneződésre, így koptatásra is kiválóan alkalmas. A nagyon korai koptatásra ajánlott fajták (például Annuschka) után ideális fajta a koptatóüzemek ellátásának folyamatos biztosítására. Későbbi betakaríthatóságát a korai fajtákhoz képest nagyobb és biztosabb terméssel hálálja meg.
forrás: https://www.shz.de/lokales/norddeutsche-rundschau/annalena-schmeckt-am-besten-id21486477.html alapján és a német fajtaleírás: https://www.europlant.biz/fileadmin/db_upload/Annalena_2013-06.pdf