Aranyat az aranyért

Az 1987 óta kétévente megrendezett Bocuse d’Or a világ gasztronómiai olimpiája (és ennek kistestvére a Közétkeztetési szakácsverseny), ahol a legjobb alapanyagokból készült fogásokkal mérik össze tudásukat, kreativitásukat országok és séfek csapatai. A legek versenyére csakis válogatott tehetségek és kiváló alapanyagok juthatnak be. Ilyen jövőt szánunk lányainknak az EuroSol-nál! Az aranyló nap nevelte Anuschka, Laura, Red Sonia, Bellarosa és a többiek mind esélyesek a Bocuse d’Or aranyára.

Séfek, szakácsok, mesterek! Kié lesz az első tánc? Kié lesz az aranyat érő első csók?

Nem könnyű választani: sokan vannak és hasonlítanak egymásra. Gyönyörűek, gömbölydedek, szőkék és vörösek, kemény húsú és omlós puha is akad közöttük. Némelyikük szeszélyes, de mindannyian erős egyéniségek és messze kitűnnek a tömegből.

Az Anuschka aranyló színei, Laura kemény húsa, Red Sonia intenzív íze, a Bellarosa változatossága séfek álmaiban a verseny fődíjának várományosa. A profik tudják csak igazán, hogy a boszorkánykonyhában az alapanyag a valódi boszorkány. Az egyszerű krokett vagy a még egyszerűbb krumplipüré a burgonyától lesz tökéletes, a technika csak a második lépés. Miként a nő sem a ruhától és a sminktől lesz jó nő, az étel sem csupán a főzéstől lesz ízletes. A csomagolás nagyon fontos, de csak akkor, ha a lehető legjobbat csomagolhatjuk.

Egészséges női test, intelligencia, humorérzék és az a bizonyos spiritusz az, amitől vonzó lesz a csinos ruhába, ízléses sminkbe csomagolt nőiesség. A tökéletes fogáshoz is egészséges, hibátlan alapanyag kell, jó tulajdonságokkal, a célnak megfelelő adottságokkal, hogy aztán a kóstolás csókja elfeledtesse a bírákkal, hogy az íz neve Anuschka, Laura, Red Sonia, Bellarosa vagy egy másik burgonyafajtánk neve.

Ez a döntő pillanat: a kóstolás. Hónapok előkészületei és egy kemény verseny egyetlen pillanatért, amikor a zsűri villahegyre hányja az aranyat. Nem kérdés, hogy a kiváló burgonya a valódi arany, az érem csak emléke lesz a győzelemnek. Lányaink jól tudják ezt. Pontosan ismerik a bírák szigorú tekintetét és azt is, milyen gyorsan olvad el ez a keménység kóstoláskor, az első csóktól. Az EuroSol lányai név nélküli résztvevői lehetnek a versenynek, ahol képesek világhírt adni egy séfnek, egy országnak – a győztesnek.
Séfek, szakácsok, mesterek! Szabad a csók! Kié lesz az első randi?

Ne feledjék: a Bocuse d’Or aranya a tét! Mi a Nap aranysugarait adjuk hozzá – ez az EuroSol lányok dolga!
Aki rendezvényről bővebben:

A Sirha Budapest kiállítás ad otthont a „Közétkeztetési Szakácsverseny 2017-2018” döntőjének, ahol a régiós elődöntők 12 legjobb csapata méri össze tudását. A verseny fővédnök dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, védnöke Gulyás Andrea közigazgatási államtitkár (FM), míg szakmai védnökei Hamvas Zoltán a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke és Széll Tamás séf.

Az eseményre szeretettel várjuk a sajtó munkatársait is!

A rendezvény időpontja:2018. február 9. (péntek) 10:00-17:30

Az eredményhirdetésre várhatóan 16:15-től kerül sor, előtte maga a verseny folyamata (főzés és zsűrizés) ígér látványos szórakozást. A döntő szünetében az érdeklődők részt vehetnek a Nébih „Érzékszervi bírálatok a közétkeztetésben” című konferenciáján is, emellett a rendezvény teljes ideje alatt megtekinthetik a Nébih mobil érzékszervi laboratóriumát.

A rendezvény helyszíne:Sirha kiállítás – Hungexpo „A” Pavilon (1101 Budapest Albertirsai út 10.)

 Árak, akciók, tanácsok, piaci hírek 
IRATKOZZON FEL  HÍRLEVELÜNKRE!
FELIRATKOZOM
close-link