Krumpliságok 2017.

Záróakkordjához érkezett az a program, amely 2017 tavaszán indult el az Euro Sol Kft. kezdeményezésére Földművelésügyi Minisztérium által fenntartott szakoktatási intézményekkel együttműködésében. A programban a tárca fenntartása alatt működő agrár-szakiskolák közül öt: a vépi, a kaposvári, a velencei, a szentesi és sellyei vett részt. Ezekben az Euro Sol Kft. szakmai irányítása mellett a társaság által biztosított 10 német burgonyafajta termesztésével, gondozásával ismerkedhettek meg a gyakorlatban a szakiskolák diákjai.

A projekt valódi együttműködésben valósult meg, hiszen az oktatási intézmények szaktanáraik révén közvetlen segítséget nyújtottak a mintakertek létrehozatalához, a termesztéshez kapcsolódó feladatokat a diákok végezték. A modern, csúcsteljesítményű Europlant burgonyafajták vetőgumóját az Euro Sol Kft, a növényvédőszereket a piacvezető Syngenta Magyarország biztosította, továbbá az input anyagokkal a tápanyag utánpótlásban jó nevű Malagrow Kft. támogatta a programot.

A stílusosan Krumpliságok névre keresztelt, idén első ízben megrendezendő programsorozat a résztvevő öt iskola eredményeit, valamint a német burgonyafajták hazai teljesítményét hivatott bemutatni a támogatók által biztosított termesztési technológia mellett.

A rendezvény programja:

  • Regisztráció 9:30-tól
  • Hivatalos megnyitó
  • Bemutatkozik a programot elindító Euro Sol Kft.
  • A Syngenta Magyarország bemutatja röviden a korszerű burgonyatermesztéshez nélkülözhetetlen növényvédelmi technológiáját
  • A Malagrow Kft. betekintést enged az általuk biztosított burgonyatermesztés technológiába
  • Az oktatási intézmény ismerteti a termesztéstechnológiát és értékeli a program eredményeit
  • A továbbiakban a szántóföldön a gyakorlatban győződhetnek meg az érdeklődők a projekt sikerességéről, a különböző, főként korai burgonyafajták teljesítményéről, sajátosságairól
  • A rendezvény állófogadással zárul

Minden érdeklődőt, burgonyatermesztésben érdekelt gazdát, a projektben részt vevő diákok szüleit, rokonait, valamint a sajtó képviselőit szeretettel várjuk. A rendezvény ingyenes, azonban a részvétel regisztrációhoz kötött.

[fc id='2'][/fc]